24/10/2017

Rockabilly hit „Hebem ti“ ne prestaje buditi kontroverze, a sada je dobio i atraktivno crno – bijelo video ostvarenje!

HEBEM TI 2Kako nedavno objavljeni plesni rockabilly hit “Hebem ti” ne bi ostao samo u audio obliku, stigla je i video replika na ovaj društveno angažiran tekst kojim Swingersi u svojem prepoznatljivom stilu rockabilly majstora predstavljaju još jedno kvalitetno glazbeno ostvarenje!
 
Na nekim radio postajama pjesma je već postala hit dana, a neke postaje su je odbile emitirati. Dok neki problem vide u nazivu pjesme te ih muči sadržaj teksta, drugi su ovu pjesmu prihvatili kao duhovitu kritiku domaćih akutalnih događanja.
 
„Očekivali smo to. Neki su shvatili ironiju i kritiku na naš način, dok su je drugi jednostavno srezali, ali, reakcija je tu.” (Robert Mareković, Swingers )
 
Na zabavan i sebi svojstven način komentiraju svakodnevicu koju karakteriziraju dnevne frustracije prosječnog građanina, a sam spot zamišljen je kao kontrast crno-bijelog svijeta u kojem su svojom zajedničkom pozitivnom energijom u simboličkom smislu odagnali sve probleme i frustracije koje donosi hrvatska svakodnevica, za čije se video ostvarenje pobrinuo pjevač i vođa grupe Adastra Jerko Marić.
 
Atraktivan spot prati društveno angažirani tekst u kojem Robert Mareković sažeto i točno upozorava na apsurde hrvatskog društva poput vječnog sukoba lijevih i desnih, povećanja poreza ili brige oko BDP-a. Odmahnuti rukom na loše vijesti koje plasiraju mediji te uživati u jednostavnosti života Robertov je način kako se odhrvati negativnostima.
 
Voljeli vi Swingerse ili ne, ova pjesma neće proći nezapaženo jer na šarmantan i pozitivan način govori ono što svi misle!

Spot: